23 000 DE ANGAJAȚI M.A.I., MOBILIZAȚI PENTRU MINIVACANȚA DE MICA UNIRE

0
242
Sursa foto: Agerpres

Aproximativ 23.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, pentru protejarea cetăţenilor şi prevenirea evenimentelor grave pe timpul minivacanţei prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Efectivele MAI vor acorda atenţie suplimentară zonelor aglomerate, precum staţiunile turistice şi locurile unde vor fi organizate evenimente publice. Conform estimărilor, vor avea loc peste 130 de manifestări, la care vor participa aproximativ 90.000 de persoane. Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, cele mai importante evenimente, din punct de vedere al numărului de participanţi, vor fi organizate în municipiul Iaşi şi municipiul Focşani, cu câte 5.000 de participanţi”, arată purtătorul de cuvânt al MAI.

Poliţişti rutieri vor acţiona cu 285 de aparate radar, dar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de alte substanţe interzise la volan.

Totodată, 12 aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie vor fi disponibile pentru a desfăşura misiuni în comun cu celelalte structuri operative ale MAI şi pentru a executa misiuni SMURD, în principal pentru transportul pacienţilor aflaţi în stare gravă.

La rândul lor, aproximativ 4.900 de pompieri vor fi pregătiţi să ajute cetăţenii aflaţi în situaţii de pericol, inclusiv să le acorde asistenţă medicală de urgenţă, iar turiştii care aleg să petreacă aceste zile la munte şi întâmpină probleme pot apela la cei peste 190 de jandarmi montani care vor fi de serviciu în aceste zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 74