MINISTERUL CULTURII ÎȘI DOREȘTE, DIN NOU, SĂ CUMPERE „CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI”

0
231

Ministerul Culturii vrea să reia discuțiile privind o eventuală cumpărare a sculpturii Cumințenia Pământului, de Constantin Brâncuși, spune ministrul Lucian Romașcanu. Avocatul proprietarilor operei de artă așteaptă, însă, o ofertă care să corespundă cu evaluarea reală a lucrării. Lucian Romașcanu, spune că, până la o posibilă cumpărare a Cumințeniei Pământului, își dorește ca opera să fie din nou expusă la Muzeul Național de Artă. Ministerul are o evaluare de aproape 5 milioane de euro, sumă de neacceptat de către proprietarii lucrării.

Avocatul proprietarilor, Bogdan Grabowski, declara ca in 2016-2017 s-au organizat niște licitații în străinătate cu opere ale lui Constantin Brâncuși, iar prețul de vânzare al acelor opere a fost undeva către 70 de milioane de dolari. Acesta spune că un preț de 11 milioane  de euro ar fi unul derizoriu și că statul român, dacă ar oferi această sumă ar însemna că îl desconsideră pe Constantin Brâncuși.

Proprietarii așteaptă o ofertă realistă și sunt deschiși unei discuții. Doar că ministerul nu are în acest moment bani în buget pentru o asemenea achiziție. Iar subscripția publică s-a dovedit un eșec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =