DEPUTATUL NICOLAE ROMAN: BILANȚ AL ACTIVITĂȚII PE 2022

0
215

Problemele buzoienilor și rezolvarea lor vor fi în continuare procupările principale ale deputatului Nicolae Roman pe 2023. Este și motivul pentru care parlamentarul, ales în Circumscripția Electorală Nr. 10 Buzău, a ales să-și prezinte un bilanț al activității sale în Camera Deputaților, pe anul trecut. Roman a precizat că activitatea sa politică a fost marcată de două înscrieri succesive în partidele politice A.U.R. și Alternativa Dreaptă și explică motivele care au dus la părăsirea acestora.

 ,,La A.U.R. autoritarismul excesiv, stilul de muncă și desconsiderarea demnitarilor, neacceptarea democrației interne în partid și arivismul financiar manifestat de conducerea acestuia, au escaladat până la un conflict deschis în timpul „Congresului” acestui partid din data de 27 martie 2022. Am optat, după numeroase oferte, spre Alternativa Dreaptă, partid cu orientare declarată conservator liberal, în idea de a pune umărul la construcția unui partid tânăr pentru a consolida principiile liberale autentice la tânăra generație. (…) Dorința mea de reformare și organizare a partidului nu a fost agreată de conducerea acestuia dornică a păstra și dezvolta privilegiile personale. În plus, cel mai deranjant a fost lipsa de caracter la nivelul unor membrii de partid. Din aceste motive, dar și din alte mici acte de ordin intern și internațional, la 07 noiembrie 2022 am înaintat acestei formațiuni politice demisia.”

La 15 noiembrie 2022, deputatul Nicolae Roman s-a înscris în Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE. După aproape 10 zile de la aderarea sa la acest partid, Biroul Politic Executiv al ALDE l-a numit în funcția de Prim vicepreședinte al Biroului Politic Executiv acestei formațiuni politice.

,,În această nouă poziție, am participat la festivitățile de la Alba Iulia din 1 Decembrie 2022 alături de colegii organizației județene a partidului. Am avut discuții cu membri partidului din județul Cluj și în perioada 2 – 6 decembrie 2022, m-am deplasat în Spania, alături de românii care cu entuziasmul și dorul de casă au serbat Ziua Națională. M-am întâlnit cu inimoșii noștri colegi din Vrancea și am demarat consolidarea organizației buzoiene a partidului. Pe această cale, doresc să-mi asigur colegii de punerea la dispoziție a expertizei mele pentru organizarea și întărirea partidului în toată țara.”

Pentru ca alegătorii buzoieni, și nu numai, să-i cunoască activitatea în timp real, Nicolae Roman a participat la activități culturale și social politice organizate în Buzău sau în alte localități.

,,Am participat săptamânal la dezbateri de interes local și național la posturile mass-media, la care am fost invitat și bilunar am ținut conferințe de presă pentru ca cei care m-au ales și pentru toți locuitorii județului Buzău în general, care să cunoască activitatea mea în timp real. Am participat ca invitat la activități culturale și social politice în reședința de județ sau în alte localități. Aceste forme de activitate parlamentară au fost centrate pe Redeșteptarea poporului român, prezentând soluții pentru îndreptarea măsurilor dezastruoase care au vizat restrângerea libertăților și sărăcirea vizibilă a cetățenilor români, situația dezastruoasă a resurselor țării, a sistemului național de apărare și cu precădere a veniturilor celor care servesc sau au servit România sub drapel”.         

Potrivit bilanțului său de activitate pe anul 2022, deputatul Roman a făcut, în tot acest timp, 34 de declarații politice, a avut 55 de întrebări și interpelări adresate puterilor administrative și judecătorești, a lansat 28 de propuneri legislative și a transmis guvernanților două scrisori deschise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =