MAI MULTE PROBE LA BACALAUREAT

0
134

Examenul de Bacalaureat va avea o nouă structură, potrivit noilor proiecte de legi ale Educației. Inclusiv elevii de la profilul uman vor da examen la matematică și în loc de probă orală la o singură limbă străină, vor fi probe scrise la două limbi străine. Unele probe ale examenului de Bacalaureat vor putea fi susținute încă din clasa a XI-a sau în ultimul an de liceu. Este vorba despre proba orală la competențe digitale și câte o probă scrisă la două limbi străine, în loc de o probă orală la o singură limbă străină cum este în prezent. Elevii care la aceste discipline dețin certificate recunoscute de Ministerul Educației vor beneficia de o echivalare.

O altă noutate este aceea că liceenii de la profilul uman vor avea o probă de competențe de bază la matematică, iar cei de la profilul real vor da o probă de competențe din zona socio-umană. Toate celelalte probe , care se dadeau pana acum, se mentin.

Dacă noile legi ale educației vor fi aprobate în acest an, noua structură a examenului de Bacalaureat se va aplica începând din 2028.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =