TOT MAI MULTE CAZURI DE GRIPĂ. NUMĂRUL INFECȚIILOR RESPIRATORII A DEPĂȘIT 100 000

0
283

Gripa face ravagii în România. Numărul cazurilor aproape că s-a triplat, iar cel al deceselor este mai mult decât dublu, de la o săptămână la alta.Virusul gripei, SARS-CoV-2 şi virusul sinciţial respirator au fost depistate simultan la o fetiţă de opt ani, testată la Spitalul de Copii Victor Gomoiu, în Capitală. Simptomele nu au impus însă internarea.
După Anul Nou, numărul cazurilor cu infecţii respiratorii a trecut de 100.000. Sunt tot mai multe și de Flurona, gripă și Covid în acelaşi timp. Printre cele 15 cazuri se numără şi o fetiţă de un an, din Bucureşti.
În spitale şi la medicii de familie e plin de bolnavi. La Institutul Matei Balş, într-o săptămână, 500  de pacienti au ieşit pozitivi la testul rapid de gripă, de cinci ori mai mulţi decât acum trei săptămâni. În toată ţara, peste 4.600 au ajuns la doctor cu simptomele bolii.
16 bolnavi care aveau virusul gripal au murit. Între ei, şi doi din grupa de vârstă 15-49 de ani. Numărul deceselor e mai mult decât dublu de la o săptămână la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 95