BUGET MAI MIC PENTRU JUDEȚUL BUZĂU, DAR MULȚUMITOR

0
165

Județul Buzău va avea, în 2023, un buget mai mic decât cel de anul trecut. Cel puțin asta arată proiectul de buget lansat în dezbatere publică de către Consiliul Județean Buzău. Potrivit propunerii, județul va miza, în acest an, pe venituri de aproape 496 milioane de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA și subvenții. Cheltuielile sunt estimate la peste 575 de milioane de lei, urmând ca deficitul de aproape 80 de milioane de lei să fie acoperit, în mare parte, din excedentul anilor precedenţi.

Președintele Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu consideră că, în actualul context economic dificil la nivel european, ca urmare a războiului din Ucraina, bugetul este mulțumitor, chiar dacă este mai mic decât cel din 2022, cu aproape 15 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Buzău spune, însă, că în buget nu apar sumele ce vor fi atrase prin intermediul programelor derulate cu Ministerul Dezvoltării, și nici cele din fonduri europene.

Și în 2023, principala țintă a administrației județene va fi atragerea de fonduri europene, pentru demararea de noi proiecte de modernizare a infrastructurii. De asemenea, în acest an, bugetul județului va fi adoptat pe 2 februarie, mai devreme decât de obicei, ceea ce va face ca startul investiţiilor să fie dat imediat ce vremea va permite deschiderea şantierelor în exterior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 51