PRIMELE CAZURI DE FLURONA, DUBLĂ INFECTARE CU GRIPĂ ȘI CORONAVIRUS

0
181

Au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire cu gripă și COVID simultan. Această dublă infecție este numită „flurona” și poate avea simptome puternice. Pentru că pot apărea complicații, este nevoie de internare pentru tratamentul adecvat, spun medicii.

În România, câteva astfel de cazuri, de pacienți cu dublă infectare, cu virusul gripal și cu SARS-CoV-2, au confirmat medicii de la Institutul Matei Balș. Cei afectați au fost copii si sunt cazuri ușoare. Se numește flurona de la „flu”, termenul din engleză pentru gripă și „rona”, de la coronavirus.

În privința simptomelor, sunt cele de gripă, stare brusc modificată, dureri intense articulare si musculare și probleme digestive, la care se adaugă cele de COVID.

Riscul este cu mult sporit în cazul dublei infectări, pentru că evoluția poate fi imprevizibilă, mai ales în rândul persoanelor trecute de 65 de ani și cu boli cornice, dar și în cazul copiilor sub 5 ani.

Când dubla infectare se confirmă, va fi nevoie de un control la medic și, posibil, tratament în spital pentru ambele infecții, gripă și COVID, respectiv două antivirale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 21