A ÎNCEPUT ȘCOALA, ÎN ALERTĂ EPIDEMIOLOGICĂ

0
167

Peste trei milioane de copii s-au întors, de astăzi, în grădiniţe, şcoli şi licee, în condiţiile în care în România este alertă epidemiologică. Înainte de începerea cursurilor se va face, la clasă, triajul epidemiologic, însă, părinții sunt sfătuiți să verifice starea de sănătate a copiilor și  să  nu-i trimită  la școală dacă au semne de boala.  Medicii spun că nu  am atins încă vârful sezonului de gripă, care este asteptat abia după jumatatea acestei luni.

Directorii şcolilor trebuie să se asigure că există materialele necesare pentru dezinfectarea periodică a mâinilor și a suprafețelor și că sunt aerisite încăperile. Elevii trebuie să folosească batiste de unică folosință ori de câte ori tușesc sau strănută. Iar cadrele didactice și copiii ar trebui să poarte măști de protecție sanitară. În cazul în care un elev este depistat cu simptome, atunci sunt informați părinții, care trebuie să ia legătura cu medicul de familie.

În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinate de gripă, se impune respectarea, pe cât posibil, a recomandării de a se limita accesul, în unitățile de învățământ, al persoanelor care nu sunt direct implicate in desfășurarea actului educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 51