AUTORITĂȚILE SANITARE BUZOIENE, ÎN ALERTĂ DIN CAUZA GRIPEI

0
193

Este alertă și la Buzău din cauza exploziei de cazuri de viroze și gripă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au solicitat deja conducerii Spitalului Județean Buzău amenajarea unui salon special pentru bebeluși, separat de restul copiilor, asemănător izolatoarelor COVID din perioada pandemiei, unde să fie internați micuții care au o stare generală severă ca urmare a contractării virusului gripal.

Măsura este impusă și pe fondul creșterii numărului de cazuri de gripă din toată țara și care aglomerează spitalele de copii din București, acolo unde sunt trimiși, de obicei, și bebelușii din Buzău în stare severă și gravă. Direcția de Sănătate Publică va cere și restul unităților cu paturi din județ amenajarea unor saloane pentru tratarea pacienților care vor avea nevoie de internare după ce au contractat virusul gripal.

În ultima săptămână, numărul cazurilor de gripă din judeșul Buzău s-a triplat, iar printre cei mai mici pacienți s-a numărat și un bebeluș de doar trei luni. În numai 7 zile s-au înregistrat peste o mie de infecții respiratorii, peste o sută de pneumonii și aproape 200 de cazuri de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =