BĂUTURILE RĂCORITOARE, MAI SCUMPE

0
245

Consumatorii  de băuturi răcoritoare vor plăti mai mult de anul acesta pentru sucuri, apa minerală cu arome ori băuturi nealcolice, îndulcite. Totul, după ce TVA-ul pentru această categorie a crescut cu 10%, de la 9 la 19%, de la 1 ianuarie.

Angajații magazinelor au actualizat prețurile la tot ce înseamnă sucuri, ape minerale cu arome, băuturi de bază de soia ori băuturi nealcoolice îndulcite, cum ar fi berea fără alcool. De exemplu, o sticlă de suc care până acum era 5,5 lei costă acum 6 lei. În acest fel, oficialii speră să îi facă pe oameni să fie mai prudenţi când cumpără produse cu mult zahăr.

În anul 2021, românii au fost mai tentați să pună în coșul de cumpărături și o sticlă de suc. De altfel, într-un singur an consumul a crescut cu aproape 30% potrivit Institutului Național de Statistică. Asta înseamnă că, în medie, un român a băut cu 25 de litri de suc mai mult.

Creșterea consumului poate fi explicată și de relaxarea restricțiilor după pandemie, când oamenii au ieșit mai mult în oraş. Însă nici în 2020, când am stat acasă nu am fost mai cumpătați. Am cumpărat 4,1 miliarde de litri de răcoritoare în total.

Pentru că este bine poziționată, țara noastră este unul dintre principalele centre regionale pe care marile companii din străinătate le-au ales pentru producție și distribuție, și au construit aici 15 fabrici.

Potrivit reprezentanților Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, în ultimii patru ani, industria a contribuit cu 3,65 de miliarde de euro la bugetul de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 70