DESPĂGUBIRI PENTRU SECETĂ

0
180

Mii de fermieri din județul Buzău, care au înfiinţat culturi în toamna anului 2021 și au fost afectați de seceta din această vară, vor primi despăgubirile promise de stat înainte de sărbători.

Ministerul Agriculturii anunță că a demarat plata despăgubirilor pentru calamități, astfel că primele sume vor ajunge în conturile fermierilor în următoarele zile. La Buzău este vorba despre aproape 2.300 de producători agricoli care au depus la Direcția Agricolă procese verbale pentru despăgubiri, suprafața totală afectată de lipsa precipitațiilor fiind de 45.000 de hectare.

Ajutorul financiar acordat de stat este în cuantum maxim de 1.500 lei/ha aferent unui grad de afectare de 100%, care este prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor. Dacă gradul de afectare prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor este cuprins între 30 la sută și 100% la sută, cuantumul grantului financiar care se poate acorda se diminuează procentual corespunzător. Potrivit responsabililor Direcției Agricole Buzău, puțin fermieri din județ au avut culturi afectate de secetă în proporție de 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 72