PENSIILE MILITARE SE MAJOREAZĂ ÎN 2023

0
188

În 2023, toate pensiile militare vor fi actualizate automat cu rata medie anuală a inflației, însă pensiile mai mici de 10.000 de lei urmează să fie majorate suplimentar, în mod diferențiat, conform unei OUG oficializate recent. Concret, Guvernul a decis să majoreze toate pensiile militare, deși inițial voia să facă asta numai pentru pensiile militare mai mici de 10.000 de lei.
Mai întâi, sunt aduse în discuție pensiile militare recalculate și cele stabilite până la data de 31 decembrie 2017. Acestea sunt indexate suplimentar cu procente cuprinse între 2,1% si 7,4%.
Apoi sunt aduse în discuție pensiile militare stabilite începând cu data de 1 ianuarie 2018. Acestea sunt indexate suplimentar cu procente cuprinse între 1% si 3,8%. Referitor la pensiile speciale, OUG 168/2022 prevede, la articolul XVIII, „înghețarea” majorității acestora în 2023. Adică veniturile respective nu se vor indexa. Este vorba, printre altele, despre pensiile de serviciu pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu pentru funcţionarii publici parlamentari, pensiile de serviciu şi pensiile de urmaş pentru membrii Corpului diplomatic şi consular al României sau indemnizațiile pentru limită de vârstă ale deputaților și senatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 93