INIMOȘI DE MICI! AU SĂRBĂTORIT ÎN AVANS

0
217

Sunt mici, dar își iubesc țara și sunt mândri că sunt români. Vorbim despre copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copilăriei”, din Râmnicu Sărat, care au sărbătorit în avans Ziua Națională a României. Ei au marcat trecerea a 104 de ani de la Marea Unire prin programe artistice, dar și prin ateliere de lucru desfășurate la Muzeul Municipal „Octavian Moșescu”. Cu ocazia Zilei Naționale a României, preșcolarii grupelor mari, de la Grădința cu Program Prelungit ,,Lumea Copilariei”, au mers la Muzeul Municipal „Octavian Moșescu”, unde au desfășurat activități cu tema „România e țara mea, drag mi-e să trăiesc în ea”. Copiii au susținut un program artistic, în cadrul căruia au cântat melodii dedicate țării noastre, au dansat și au recitat poezii. Activitățile au continuat cu ateliere de creație, unde cei mici și-au demostrat talentul și îndemânarea.

,,În cadrul acestor ateliere, preșcolarii grupelor mari au realizat românași și româncuțe, atât pe linguri de lemn, cât și pe suport de carton și au decorat farfurii cu motive tradiționale, toate lucrările lor urmând să fie expuse la muzeul municipal. La final, copiii au fost răsplătiți cu diplome de participare. Toate aceste activități fac parte din proiectul de parteneriat educațional grădiniță – comunitate „Copii implicați, adulți dedicați” ne-a declarat directorul G.P.P. „Lumea Copilăriei”, Andreea-Elena Simion. Alți copii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Lumea Copilăriei” au mers, la Centrul Cultural din Valea Râmnicului, unde împreună cu preșcolarii din localitate au susținut un program artistic, dedicat Zilei României. Cu ochii plini de bucurie, dar și cu sinceritatea specifică vârstei, preșcolarii au arătat celor prezenți la manifestare cât de mult își iubesc țara și că sunt mândri că sunt români.

Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului județean “Curcubeu și copilărie”. ,,Este important să le cultivăm copiilor, încă de la această vârstă patriotismul, fiind o valoare morală care ne definește pe noi ca popor. Având în vedere acest lucru, împreună cu colectivul de cadre didactice din unitate, ne-am unit și ne-am angrenat la organizarea unor activități diverse, specifice acestei sărbători. Le mulțumesc pe această cale partenerilor, care au organizat și ne-au fost alături pe parcursul acestor activități, precum și părinților preșcolarilor noștri”, ne-a mai spus directorul G.P.P. „Lumea Copilăriei”, Andreea-Elena Simion. Ziua de 1 decembrie a fost marcată în avans de toți ceilalți preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Lumea Copilăriei” din Râmnicu Sărat, prin activități interesante și diverse, desfășurate în sălile de grupă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 59