PREGĂTIRI PENTRU PARADA DE 1 DECEMBRIE

0
189

Pregătirile sunt în toi pentru festivitățile care vor avea loc mâine, de 1 Decembrie, pe Calea Eroilor, din municipiul Buzău. Aproximativ 450 de militari vor participa la parada militară în care vor fi prezentate și mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor. În total, aproximativ 70 de mijloace tehnice de luptă, pe roți sau șenile, dar și avioane și elicoptere vor putea fi admirate de către buzoienii care vor veni la paradă.

Tot la Buzău, pe 1 decembrie, poate fi văzut sistemul HIMARS, modernul lansator de rachete, fabricat în Statele Unite, care a schimbat soarta războiului din Ucraina. De aproximativ 2 ani, această tehnică de luptă se află și în dotarea Armatei Române.

Elementul de noutate la defilarea din acest an este participarea unor militari din afara țării. În fața buzoienilor va defila un pluton de militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate, a Statelor Unite ale Americii, divizie cu importante succese pe câmpul de luptă  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceremonia de 1 Decembrie, din municipiul Buzău, va începe la ora 11.00. Festivitatea este organizată de către Garnizoana Buzău, în colaborare cu Prefectura, Consiliul Județean și Primăria Buzău. Mâine, circulația rutieră pe Calea Eroilor și pe bulevardul Alexandru Averescu va fi închisă între orele 08.00 și 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 39