CELE MAI EFICIENTE LEACURI PENTRU COMBATEREA RĂGUŞELII

0
171

Ţi-ai pierdut vocea dintr-odată fără să fi ridicat tonul şi ai face o minune să te faci auzit din nou. Îţi oferim câteva remedii să-ţi revii rapid şi să redevii tu însuţi!

BEA LICHIDE CALDE

La răguşeală, este recomandat să bei multe lichide pentru a grăbi vindecarea laringelui. Odihna şi consumul de lichide calde te vor ajuta să-ţi recapeţi vocea. Infuziile sau supa calmează gâtul iritat, menţin căile respiratorii hidratate şi accelerează eliminarea mucusului. Lasă puţin deoparte băuturile care conţin cafeină (cafeaua, ceaiul negru), deoarece pot duce la deshidratare. În locul lor prepară infuzii sau decocturi cu plante.

Cimbrişor. Pune o linguriţă de flori de cimbrişor la 250 ml de apă clocotită. Infuzezi cinci minute şi repeţi procedura de trei-patru ori pe zi. Cu acest ceai poţi face şi spălături nazale până la dispariţia secreţiilor.

GARGARA MENŢINE GÂTUL UMED

Una dintre cele mai populare remedii pentru răguşeală e gargara cu apă sărată caldă. Ajută la tratarea laringitei prin menţinerea gâtului umed. De asemenea, poate distruge bacteriile. Adaugă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă caldă, amestecă şi încearcă să faci gargare de două pe zi până când îţi revine vocea. În loc de apă cu sare poţi face gargară şi cu infuzii de plante precum:

Pătlagină. Pune la infuzat pentru 15 minute două linguri de frunze de pătlagină cu o cană cu apă clocotită, apoi foloseşte-o pentru gargară.

Sulfină. Vei avea nevoie de două linguriţe de sulfină la 250 ml de apă fiartă pentru a face un ceai bun pentru gargară.

Fenicul. Gargara cu această infuzie necesită infuzarea unei jumătăţi de fructe de fenicul şi o cană cu apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 65