TICHETELE DE VACANȚĂ, SALVAREA TURISMULUI

0
201

Doar tichetele de vacanţă mai salvează turismul românesc. Cel puțin … o perioadă. Este opinia la unison a agenților din turism, care spun că turismul românesc pierde deja tot mai mult teren în fața celui străin. Dovadă este și intenția tot mai multor buzoieni de a-și petrece vacanțele și chiar sărbătorile peste graniță.

Specialiștii din turism consideră, totuși, că atribuirea acestor tichete de vacanță numai bugetarilor creează o discriminare față de angajații din mediul privat. În sezonul estival din ultimii ani, mulți turiști au ales litoralul românesc, pentru că au primit tichete de vacanță, însă prețurile proconizate pentru anul 2023 ar putea să-i alunge chiar și pe aceștia.

De tichetele de vacanță pot beneficia pe lângă bugetari și salariații firmelor private, dar numai acolo unde patronii doresc acest lucru, fiind la libera alegere a angajatorului să-și stimuleze angajații. Voucherele de vacanță, sistate în 2021, au fost reintroduse în România în acest an, atât ca măsură în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, cât și în favoarea angajatorului, care are posibilitatea și este stimulat să acorde angajatilor, alături de salariu, vacanțe în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 81