COMUNICAT DE PRESĂ ASOCIAȚIA A.C.e.R.

0
91

Poziția Asociației  A.C.e.R.–referitoare la dezbaterea și avizarea în fond a proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022- 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, procedură de urgență, PL-x 551/2022.

Asociaţia de Comunicaţii Electronice din România –A.C.e.R., for ce reunește peste 50 de membrii din industria de comunicații electronice din România a fost invitată de Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Parlamentul României să participe alături de reprezentanții industriei de profil din România la dezbaterea și avizarea în fond a proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.119/2022pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022- 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, procedură de urgență, PL-x 551/2022.

Invitația de participare a fost transmisă celor vizați în data de 21 noiembrie 2022, la ora 17:51 pentru data de 22 noiembrie 2022, ora 13:00. Reprezentanții Asociației A.C.e.R. s-au prezentat la locul de desfășurare a dezbaterii, și au constatat că se află în imposibilitatea participării la dezbatere, din cauza lipsei locurilor în sală și organizării improprii a evenimentului, fără a se ține cont de numărul mare de participanți interesați. Organizatorii nu au avut în vedere importanța deosebită a dezbaterii propuse în industriile vizate.

Reprezentanții A.C.e.R au părăsit lucrările dezbaterii fiind în imposibilitatea de a lua la cunoștință de subiectele expuse, de a afla propunerile participanților sau de a-și exprima propunerile și opiniile celor 50 de membrii din industria de comunicații.  Având în vedere că nicio propunere venită din partea participanților la dezbatere nu a fost luată în considerare, precum și votarea pe bandă rulantă a articolelor de către reprezentanții majorității Camerei Deputaților, ne îndreptățesc să tragem concluzia evidentă potrivit căreia convocarea acestei “dezbateri” a avut unic scop simularea unei dezbateri reale și “bifarea” acesteia în comisii.

Dorim pe această cale să tragem un semnal de alarmă și să evidențiem faptul că, decizii importante ce privesc industria de comunicații și, implicit, nivelul de trai al populației sunt luate și legiferate pe bandă rulantă, fără a se ține cont de părerile, pozițiile și propunerile profesioniștilor și fără a se avea în vedere o stategie de susținere și sprijin real al industriei.

A.C.e.R. este singura organizație profesională din țară care susține companii din toată industria de comunicații electronice din România, de la televizune prin cablu și satelit sau cu emisie terestră, radio, companii de telecomunicații – telefonie, internet, până la posturi TV locale și furnizori de echipamente și soluții tehnice.

De la înființare, activitatea A.C.e.R. a constat în reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor profesionale comune ale membrilor săi în raport cu instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale ori cu societăți comerciale, organisme și organizații internaționale, atât față de public, cât și față de terți.

 Departamentul de Comunicare și PR – A.C.e.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha + 64 = 73