AU RĂMAS SINGURI PE LUME

0
220

Viața poate fi extrem de dură pentru unii dintre semenii noștri. O dovadă  este povestea sfâșietoare a patru copilași care au rămas în grija unei fete, și ea abia trecută de vârsta majoratului. Trăiesc singuri, într-o gospodărie dintr-un sat îndepărtat al județului Buzău, după ce părinții le-au murit pe rând, la șapte ani unul după celălalt. Mama i-a părăsit recent, după o lungă suferință. La 19 ani, Alina a preluat rolul de mamă pentru ceilalți trei frățiori ai ei, un băiat și două fete. Îi îngrijește cu aceeași responsabilitate ca pe propriul copilaș, un băiat căruia tânăra i-a dat naștere în urmă cu cinci ani. După ce mama a plecat în ceruri, toate greutățile casei în care viețuiesc cinci suflete au rămas acum pe umerii fetei de 19 ani.

Drama familiei Roșu, din Valea Salciei, și așa sărmană, s-a accentuat cu șapte ani în urmă, după ce capul familiei a murit din cauza unei boli incurabile. Rămasă văduvă la 30 de ani, Cătălina Roșu a încercat din răsputeri să-și țină permanent copiii curați, hrăniți, sănătoși și educați. Culmea: a picat și ea la pat, din păcate, iar chinul femeii s-a încheiat săptămâna trecută, când a pierdut lupta cu o boală grea. Avea doar 37 de ani. În timp ce Alina are grijă de gospodărie, surorile ei de 12 și 14 ani merg la școală. Își iau cu ele și nepoțelul de cinci ani, pe care îl lasă la grădiniță. Vasile, fratele mijlociu, învață acum la un liceu din Râmnicu Sărat.

Atunci când avea mama bolnavă, băiatul era atât de afectat încât nu putea să-și ascundă supărarea nici măcar la școală. Dascălii școlii din Valea Salciei au povestit pe rețelele de socializare drama prin care trec copiii familiei Roșu. Oameni cu suflet mare din micuța comunitate și reprezentanții administrației locale au sărit imediat în ajutorul orfanilor. Acum, în prag de iarnă, copiii rămași în grija tinerei de 19 ani au nevoie de haine groase, mâncare, conserve și bani. Conducerea primăriei a deschis și un cont bancar pe numele lui Vasile, băiatul de 16 ani ani familiei Roșu.

Cont bancar: RO35BTRLRONCRT0600966601

Pe numele: Roșu Alexandru – Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 58