CUM ECONOMISIM ENERGIA ÎN BUCĂTĂRIE?

0
215

Căutați modalități de a vă reduce facturile lunare? Planificarea cu atenție a modului în care vă folosiți aparatele și echipamentele din bucătărie ar putea face o mare diferență.

Folosiți o friteuză cu aer sau un cuptor cu microunde în loc de cuptor – Utilizarea unei friteuze cu aer ar putea costa până la 0,16 euro pe zi, față de 1 euro pentru un aragaz electric și 0,38 euro pentru o mașină de gătit pe gaz. Între timp, gătirea cu microunde costă doar 0,09 euro pe zi. Desigur, dacă nu dețineți deja niciunul dintre aceste aparate, atunci gândiți-vă cu atenție la costul achiziționării unuia față de banii pe care îi veți economisi.

Plan de gătit și masă pentru a reduce cheltuielile cu alimente și energie – Dezghețarea unei mese prepreparate în cuptorul cu microunde costă mult mai puțin decât gătirea unei mese de la zero la cuptor. Prin urmare, gătitul în lot ar putea reduce cheltuielile cu energie cu 130 euro pe an, 650 de lei. Acest lucru se datorează faptului că reduce timpul de utilizare a aparatelor.

Folosiți modul eco și nu lăsați mașina de spălat vase goală pe jumătate – Dacă utilizați o mașină de spălat vase în casă, reduceți consumul de apă și energie, rulând-o doar când este plină. Reducerea utilizării mașinii de spălat vase cu o funcționare pe săptămână timp de un an ar putea economisi 20 euro, 100 de lei. De asemenea, puteți economisi energie prin rularea mașinii de spălat vase în modul eco. Deși ciclul va dura mai mult, apa nu are nevoie de încălzire atât de mult, iar vasele tale sunt înmuiate mai mult timp, ceea ce înseamnă că folosește mai puțină apă și energie.

Lăsați ușa cuptorului deschisă după gătit – Pentru a profita la maximum de căldura generată de aragaz, lăsați ușa cuptorului deschisă după ce scoateți mâncarea. Acest lucru va oferi bucătăriei dvs. un plus de căldură și ar putea reduce nevoia de încălzire.

Opriți aparatele din standby – Oprirea aparatelor de la priză vă poate economisi 76 de euro, 380 de lei pe an. Vrei să economisești timp? Obțineți o priză inteligentă, care vă permite să opriți toate aparatele dvs. din standby simultan.

Montați un aerator pe robinetul din bucătărie – Aeratoarele reduc cantitatea de apă care iese din robinet datorită filtrării acesteia prin găuri minuscule. Aceste gadgeturi mici, cu costuri reduse, sunt ușor de atașat la robinet. Nu va afecta capacitatea de a spăla. De asemenea, ar putea economisi 35 de euro, 175 de lei, pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 76