GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT TÂRGUL DE TURISM

0
203

La Pavilionul Romexpo din Bucureşti s-a deschis, joi, Târgul de Turism al României, la care și-au anunțat prezența peste 80 de participanți, cu oferte diverse pentru perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pachete all-inclusive pentru vara anului viitor. Din cauza pandemiei, timp de 2 ani, Târgul de Turism al României a fost amânat, în ultimul minut. Ediția din acest an a primit numeroși oaspeți, printre care și ministrul Turismului, Constantin Cadariu. El a admis că, în ultimele trei decenii, autorităţile nu şi-au îndeplinit menirea de a dezvolta turismul romanesc.

Prezența la ediția din acest an a Târgului a fost, în prima zi, cu mult sub așteptări. Doar câteva consilii județene și-au prezentat ofertele, majoritatea axându-se pe sărbătorile de iarnă, în speranța de a atrage cât mai mulți turiști. La standul Consiliului Județean Neamţ, ,,Povestea sărbătorilor de iarnă” a fost prezentată la Târgul de Turism al României într-un décor de poveste, standul fiind apreciat, atât de către reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, cât şi de numeroşii vizitatori. Și Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina” și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” a  încercat să pună în valoare potențialul turistic și cultural al Bucovinei.

Standul județului Maramureș a fost unul dintre cele mai vizitate din cadrul Târgului de Turism, artiștii populari și membrii Ansamblului Transilvania constituind principalele atracții pentru vizitatori. Inedită a fost și prezența la stand a unui trib dacic. De asemenea, la stand puteau fi văzuți la lucru maeștri olari, precum și un cunoscut sculptor de porți din lemn. Toți vizitatorii au fost întâmpinați cu degustări de bucate tradiționale

Deşi mai este o lună până la sărbători, românii sunt mai degrabă cu ochii după vacanţele de tip „early booking” pentru vara viitoare. Vacanţele promovate din timp au fost cele mai căutate la târgul de turism deschis în Bucureşti. În topul destinaţiilor pentru vara viitoare apar Turcia, Grecia, Egip, Tunsia şi Croaţia, iar pachetele includ şi zboruri cu avionul. Mai nou, o agenție de turism promovează şi Omanul, acolo unde un sejur last minute costa 899 de euro de persoană. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți din nouă țări, între care Bulgaria, Egipt, Turcia și Japonia. Târgul de Turism al României se desfașoară până duminică, 13 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =