BĂTRÂNII DE LA SATE, SPERIAȚI DE FACTURILE DIN IARNĂ

0
186

Se anunță o iarnă grea pentru oamenii sărmani! Și nu vorbim de vreme, ci de vremuri. Scumpirile la combustibili și curentul electric i-ar putea lăsa pe bieții bătrâni fără banii de mâncare sau medicamente. Statul le promite românilor din categoriile vulnerabile că-i va sprijini cu bani pentru plata facturilor la energie şi gaze. Însă, până vor vedea ajutorul, oamenii caută soluții de supraviețuire. Doamna Stana este unul dintre milioanele de români care se zbat în sărăcie și numără cu teamă fiecare zi care îi apropie de sezonul rece. Este văduvă de 20 de ani iar viața i-a adus multe necazuri. A îndurat multe, însă niciodată nu a simțit lipsurile ca acum, din cauza scumpirilor.

Bătrâna de 85 de ani mai are un fiu alături de ea, în gospodăria din Scărlătești, sat din mijlocul Bărăganului buzoian. Aici, iernile sunt dure, iar oamenii caută de pe acum soluții pentru a supraviețui nopților geroase. Bătrâna și-a cumpărat câteva lemne, însă ar vrea să le bage pe foc cât mai târziu în iarnă. Acum, încălzește soba cu crengi adunate din curte, cât încă e cald afară. Doamna Stana nu mai vede nici în caloriferul electric o posibilă soluție, deoarece spune că deja ultimele facturi la curentul electric au ajuns de speriat. A ajuns să stea mai mult pe afară, cât e soarele pe cer, ca să facă economie la lemne și curentul electric. Sunt peste 2,4 milioane de români ca doamna Stana, care așteaptă cu îngrijorare iarna.

Mulți au fost deja îngenuncheați de crizele care au lovit în cascadă România și aşteaptă cu nerăbdare soluţii pentru a face faţă traiului din ce în ce mai greu. Guvernul anunță că va ajuta financiar familiile cu venituri reduse și bătrânii sărmani să treacă fără probleme prin iarna care bate la ușă. Le vor fi virați bani cu această destinație, pe cardurile sociale, românilor care au venituri sub 1.500 de lei, venitul mediu pe membru de familie. Limita ar putea fi ridicată la 2.000 de lei, a anunțat recent Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, acest aspect urmând să fie definitivat în discuțiile pe care guvernanții noștri le vor avea cu Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 8