PROGRAMUL ,,RABLA LOCAL”, AMÂNAT PÂNĂ LA ANUL

0
190

Programul ,,Rabla Local” a fost amânat, din nou, astfel că sesiunea de lansare va avea loc în prima parte a anului 2023. Decizia vine după ce Administraţia Fondului pentru Mediu a anuntat că intenţionează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanţate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza şi implementarea proiectelor, aşa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate. În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului viitor.Perioada şi modalitatea de depunere a cererilor de finanţare, însoţite de documentaţia aferentă, se vor stabili prin dispoziţia preşedintelui AFM.

Este pentru a treia oară când lansarea ,,Rabla Local” este amânată. Programul ar fi trebuit să demareze în septembrie, dar a fost amânat pentru 14 octombrie, apoi pentru 11 noiembrie. Prin intermediul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă. În vederea aprobării cererii de finanțare, în cadrul sesiunii de înscriere, solicitantul trebuie să depună mai multe documente: o cerere de finanțare, actul de identitate al reprezentantului legal sau, după caz, al împuternicitului solicitantului și documentul doveditor al deschiderii de către solicitant, la Trezoreria Statului, a contului de venituri încasate de la Fondul pentru mediu.

Pentru a fi considerat eligibil un autovehicul uzat trebuie să îndeplinească mai multe criterii: să fie  înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant, la data participării în Program să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, norma de poluare să fie  Euro 3 sau inferioară și să fie funcțional. Majoritatea primăriilor, care și-au anunțat participarea la programul ,,Rabla Local”, au aprobat, în Consiliu, din bugetul local, sumele necesare finanțării programului, pentru un anumit număr de mașini  uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 37