VOUCHER PENTRU RENOVAREA CASEI

0
162

De anul viitor, românii care stau prost cu banii ar putea primi un ajutor fianciar de până la 4.000 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru renovarea casei și înlocuirea electrocasnicelor. Autoritățile au anunțat că noile vouchere vor ajunge la persoanele care nu pot munci, bătrânii fără sprijin și la familiile cu mulți copii, peste cinci.

Unul dintre beneficiarii ajutorului de la stat de 4.000 de lei ar putea fi și Valentin Stângă, un localnic din comuna buzoiană Țintești. Bărbatul locuiește în gospodăria sa împreună cu un nepot, soția lui și cei cinci copii, toți minori. Casa în care viețuiesc cele opt suflete stă să cadă, iar odaia de la drum a ajuns de nelocuit, deja, din cauza crăpăturilor din pereți. Cu toții se îngrămădesc în două camere și o bucătărie, unde își împart sărăcia.

Proprietarul casei mărturisește că se teme pentru viața locatarilor săi, pentru că pereții sunt din ce în ce mai șubrezi iar acoperișul a început să se lase. A ajuns și la urechile lor vestea că statul are de gând să le dea familiilor sărace, cu mulți copii, câte un ajutor financiar de 4.000 de lei pentru refacerea locuințelor și dotarea lor cu electrocasnice, iar gândul bărbaților din gospodărie zboară deja spre a-i folosi la consolidarea construcției.

Femeia casei, în schimb, visează la niște electrocasnice, ca să scape în primul rând de chinul spălatului la mână pentru atâtea persoane. Alexandra Vasile a tresărit când a auzit de banii promiși de stat, care ar ajuta-o să renoveze casa. Optimismul i-a pălit după ce a aflat că s-ar putea să nu primească niciun ajutor, întrucât are doar patru copii, nu cinci.

Potrivit autorităților, peste 220.000 de români s-ar putea număra printre beneficiarii acestui ajutor. Suma aferentă unui voucher va fi de 4.000 de lei, bani pentru repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz. Măsura se va aplica de la anul, dar, până atunci, autoritățile române trebuie să obțină aprobarea Comisiei Europeane pentru alocarea acestor fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 65