SPAȚII EXTERIOARE, REAMENAJATE DUPĂ MODEL FINLANDEZ

0
206

Până la sfârșitul anului, spațiile exterioare ale trei grădinițe din municipiul Buzău vor fi transformate radical. Acestea vor fi reamanajate în spații de educație și recreere, asemănătoare celor din Finlanda. Vizate de tranformări sunt Grădinița Nr. 7 din cartierul Micro 14, Grădinița Nr. 9 din cartierul Micro 5 și Grădinița Nr. 18 din cartierul Broșteni.

Potrivit edilului Constantin Toma, o mare parte din activitățile didactice se vor realiza în aer liber, copiii bucurându-se astfel de jocuri educative, în permanent contact cu natura. Vizate de reamanjări după model finlandez vor fi, de anul viitor, și spațiile exterioare ale altor grădinițe din municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma spune că, în următorii ani, modelul finlandez, unul dintre cele mai performante din lume, va fi adoptat și la nivel de învățământ gimnazial.

Până acum, au fost incluși peste 2.000 de copii din clase pregătitoare și grădinițe, cu peste 50 de profesori și educatori. Dascălii îi încurajează pe cei mici să învețe prin joc și să se exprime liber. În plus, nu există teme pentru acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 83