TURNUL PALATULUI COMUNAL TREBUIE CONSOLIDAT DE URGENȚĂ!

0
271

Turnul Palatului Comunal din municipiul Buzău este un pericol pentru trecători. În ultimele luni, din turnul clădirii primăriei cad elemente de ornament, unele bucăți punând chiar în pericol viața trecătorilor. Alarmată desele căderi de bucăți din turn, conducerea Primăriei Buzău a apelat la un expert în construcții, pentru a face o evaluare la fața locului. După o constatare amănunțită, verdictul specialistului a fost clar: turnul Palatului Comunal trebuie consolidat de urgență! Informația a fost oferită în exclusivitate de către primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, în cadrul emisiunii News Express, de la postul regional TVSE.

Edilul speră că turnul clădirii Primăriei va fi consolidat înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare a Pieței Dacia, termen amânat pentru luna martie, 2023. În următorii ani, după ce se va da în folosință clădirea fostului Bazar, care va deveni sediul principal al Primăriei Buzău, se are în vedere reabilitarea în întregime a Palatului Comunal. Clădirea, spun experții, s-ar putea prăbuși în cazul unui cutremur similar celor din 1986 sau 1990.

Construit între 1899 și 1903, la comanda edilului Nicu Constantinescu, Palatul Comunal a fost inaugurat în prezența Regelui Carol I, a Principelui Ferdinand și a personalităților politice de top ale vremii. Clădirea, monument istoric, a fost grav avariată atât în urma marelui curtremur din 1940 dar și în urma bombardamentelor aviației aliate, în august 1944. La finalul Celui de-al Doilea Război Mondial, Palatul Comunal a fost refăcut complet, imobilul fiind redat în folosință în 1947.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 32