ARTIȘTI MOLDOVENI, LA BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „ION ANDREESCU”

0
229

Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale organizate la Buzău, va debuta pe 15 octombrie 2022. Organizat la parterul și etajul Galeriilor de Artă din oraș, evenimentul din acest an va avea lucrări de o înaltă calitate artistică. Invitat să facă parte din juriul care va avea o misiune foarte grea să aleagă câștigătorii lucrărilor este și managerul general al Complexului Muzeal „Ion Antonescu” de la Bacău, Octavian-Dionis Pușcuță, coorganizatorul evenimentului ,,Saloanele Moldovei”, la care participă artiști plastici din întreaga țară. Bienala va avea și un segment dedicat invitaților.

Vor fi invitați din Republica Moldova, unul dintre aceștia fiind artistul plastic Igor Svernei, profesor la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău. De asemenea, este de așteptat ca la cea de-a XIII-a ediție a Bienalei să fie prezent și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cel care a fost prezent la „Buzăul lui Marghiloman”, sau Festivalul Internațional de Sculptură cu tema „Memoria apei”, evenimente organizate în acest an. Juriul Bienalei este format din câteva personalități din lumea artei românești, printre care amintim de Luiza Barcan, critic și istoric de artă, doctor în arte vizuale, conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu, de la Universitatea Națională de Arte București și lector univ. dr. Răzvan-Constantin Caratănase, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius”.

Câștigătorii Bienalei Internaționale de Artă Contemporană „Ion Andreescu”, ediția a XIII-a, vor primi premii oferite de către Uniunea Artiștilor Plastici (U.A.P.) din România, Filiala Buzău, Centrul Cultural şi Educaţional „Al. Marghiloman” Buzău, Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, instituţii de cultură și sponsori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =