LA PLĂCINTE DE DOVLEAC, ÎNAINTE!

0
253

Plăcinte, prăjituri, sarmale sau dulceață, toate acestea au, în acest sfârșit de saptămână, un ingredient comun: dovleacul. Bun la toate, această legumă și-a câștigat un loc de cinste la Buzău unde are dedicat chiar și un festival. Organizat în localitatea buzoiană Poșta Câlnău, Festivalul Dovleacului a ajuns deja la a șasea ediție, iar organizatorii sunt mândri că de la an la an vin tot mai mulți turiști să deguste bunătățile ieșite din mâinile bucătarilor.

Chiar dacă seceta de anul acesta a diminuat recoltele, dovlecii sunt gustoși indiferent de cum sunt preparați. Cu materie plină din belsug, gospodinele s-au apucat de lucru. Vestitele plăcinte de dovleac sunt la mare căutare în aceste zile. Tot în coaja de bostan sunt fierte și sarmalele, un produs întâlnit doar în această zonă. Și pentru că nu există sărbătoare la români fără celebrii mititei, grătarele au sfârâit toată ziua.

Iar setea nu se poate stinge toamna fără un pahar de must. Chiar dacă și pentru viticultori a fost un an greu, mustul este dulce, iar vinurile vor fi foarte bune. „Festivalul Dovleacului” a fost organizat după modelul celor de profil din Serbia și Republica Moldova și va ține zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 78