ÎNCEPE VACCINAREA ANTIGRIPALĂ

0
222

Începe vaccinarea antigripală la Buzău, după ce, zilele trecute, la Direcția de Sănătate Publică a ajuns prima tranșă de vaccin antigripal din totalul de 30 de mii solicitate Ministerului Sănătăţii. Primele doze vor fi folosite, chiar de astăzi, pentru imunizarea cu prioritate a angajaților din spitale, din instituţiile de ocrotire socială, dar și a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire.

Prima tranșă de vaccinuri ajunsă la Direcția de Sănătate Publică Buzău conține 17.850 de doze. Următoarea tranșă de vaccin antigripal este așteptată spre jumătatea lunii octombrie și va fi alocată medicilor de familie de județ pentru vaccinarea persoanelor care vor să se imunizeze antigripal.

Medicii avertizează că, odată cu începerea anului școlar, există riscul să crească și incidenta gripei de sezon în rândul copiilor, așa că vaccinarea antigripală rămâne cea mai bună și sigură metodă de protecție.

Specialiștii recomandă începerea vaccinării cât mai devreme, astfel încât, la finele lunii octombrie, persoanele din categoriile vulnerabile să aibă deja protecție în fața virusului gripal. Ei precizează că vaccinul trebuie oferit pe tot parcursul sezonului de gripă, inclusiv în luna ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 58