SOLUȚII PENTRU PROBLEMA URȘILOR

0
241

Urșii au devenit o problemă majoră la Buzău! O arată și un bilanț al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, potrivit căruia, de la începutul anului, au fost înregistrate, cu pagube, nu mai puțin de 99 de atacuri ale urșilor, în aproape toată zona de munte a județului. Grav este că acest număr este în creștere față de anul trecut, când, tot anul, au fost înregistrate 68 de astfel de evenimente.

Deoarece situația a devenit critică, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea și mai mulți primari din zona de nord a județului, au avut o întâlnire cu Ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru a solicita măsuri  imediate de rezolvare a problemei. Prefectul de Buzău spune că întâlnirea din Capitală a dat roade!

Din păcate, în județul Buzău, din 46 de comune considerate a fi cu risc de apariție a unor atacuri de urși, 20 dintre acestea nu au contract încheiat nici cu gestionarul fondurilor de vânătoare, dar nici cu un medic veterinar, care să poată interveni pentru tranchilizare în cazul unui eventual atac de urs.

Totodată, autoritățile așteaptă ca gestionarii tuturor fondurilor de vânătoare din Buzău să trimită pe adresa Prefecturii documentațiile în baza cărora solicită derogări, de la Ministerul Mediului, pentru extragerea de exemplare de urs. Conform recensământului animalelor efectuat în această primăvară, la nivelul județului Buzău figurează 1.133 de exemplare de urs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90