„NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI”, LA MUZEUL JUDEȚEAN

0
252

Muzeul Județean Buzău va fi gazda celui mai așteptat eveniment al toamnei, de către cei mici, și nu numai. Este vorba despre „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, unde pasionații de știință își dau întâlnire, an de an. Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” are loc anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie. Acesta este organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene și face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizânduse expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va fi organizat în acest an, în 25 țări, pe 30 septembrie. Peste 400 orașe europene, și nu numai, vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene. Intrarea este liberă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =