SPITAL CONSTRUIT DE LA ZERO

0
237

Se parcurg primii pași concreți în vederea construirii unui spital municipal la Buzău. În acest sens, Consiliului Local Buzău a aprobat două hotărâri foarte importante. Una dintre ele parafează donația către muncipiu a unui teren de aproape 2,5 hectare, la marginea orașului Buzău, unde se va ridica de la zero Spitalul Municipal.

Pe același teren, aflat la ieșirea din Buzău spre Ploiești, se va construi, cu bani europeni, și un complex de servicii pentru persoane vârstnice. A doua hotărâre adoptată în Consiliul Local Municipal vizează transferul gratuit în administrarea Primăriei a Spitalului CFR din Buzău. Acesta este, de fapt, și primul pas pentru înființarea unui Spital Municipal.

Până când Buzăul va avea un spital municipal mai trebuie însă parcurse și alte etape. Pe lângă numeroase obstacole birocratice, o mare problemă va fi recrutarea de medici care să profeseze la viitoarea unitate sanitară. Asta, în condițiile în care toate spitalele din județ se confruntă cu deficit de medici. De altfel, atragerea unor doctori pentru noul spital a fost un subiect dezbătut și în cadrul Consiliului Local.

Cel mai nou spital municipal din România s-a construit la Mioveni, în județul Argeș. Unitatea medicală a costat 68 de milioane de euro, iar lucrările au durat trei ani și jumătate. Și aici, ca în mai toate spitalele din provincie, există deficit de medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =