A ÎNCEPUT „TOAMNA BUZOIANĂ”, EDIȚIA 2022!

0
349

Timp de o săptămână, producătorii locali de legume, fructe și produse tradiționale au ocazia să își expună roadele din noua recoltă. Și în acest an, la deschiderea târgului anual de la Buzău a participat Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a trecut pe la toate tarabele fermierilor pentru a face cumpărături. A insistat să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales. În câteva zeci de minute, Petre Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele de pe tarabe care i-au făcut cu ochiul. Ministrul Agriculturii spune că fructele și legumele românești, cumpărate de la târgul de toamnă, merită fiecare bănuț.

Ministrul Petre Daea a profitat de vizita la Buzău pentru a-i sfătui pe cetățeni să cumpere cât mai puțin produse din import și să consume legumele și fructele produse în România. În cadrul festivalului „Toamna Buzoiană”, producătorii autohtoni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat.

Concurența este mare, iar producătorii își îmbie clienții cu marfă frumoasă și ieftină. Primarul Constantin Toma îi invită pe buzoieni să vină în număr cât mai mare la târg și să cumpere produse românești de la standurile fermierilor.  La deschiderea festivalului „Toamna Buzoiană” a fost prezent și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan. El s-a arătat încântat că producătorii autohtoni din zona Râmnicu Sărat sunt foarte bine reprezentați la târgul toamnei. Edilul a profitat de prilej și vorbit cu ministrul Petre Daea despre potențialul de dezvoltare a agriculturii în zona Râmnicu Sărat.

Sute de oameni au venit la deschiderea festivalul dedicat toamnei, unii doar pentru a testa piața, alții hotărâți să-și încarce sacoșele cu legumele pentru conserve. Vânzările au mers neașteptat de bine, au spus producătorii. Buzoienii sunt așteptați la târg, până pe 25 septembrie, pentru a cumpăra marfă proaspătă și sănătoasă și de la standurile producătorilor locali. În fiecare zi, de la ora 17.00, ei pot participa și la recitalurile susținute de numeroși artiști de muzică populară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 62