CHIȘINĂU ARENA VA FI DESCHISĂ ÎN ACEST AN

0
297

Guvernul Republicii Moldova mai face un pas pentru inaugurarea complexului Chișinău Arena. Arena polivalentă de sport va putea fi deschisă în acest an, după ce Executivul a dat undă verde pentru construcția drumului de acces către Arenă.
O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Executivului, șoseaua Chișinău-Orhei fiind construită pentru a asigura accesul la complexul Chișinău Arena. Cheltuilele se ridică la 24 milioane de lei, bani care vor fi alocați din fondul de rezervă al Guvernului.
Noul drum va avea o intrare pentru transport special și de urgență, stație pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități, pistă de decelerare/accelerare și iluminat stradal.
Executarea lucrărilor va fi asigurată de Administrația de Stat a Drumurilor, care va organiza licitația pentru contractarea lucrărilor.
După finalizarea proiectului, drumul de acces către obiectivul de interes național, Arena polivalentă, va fi transmis în gestiunea SRL „Arena Națională”, în care Agenția Proprietății Publice deține partea socială de 100%.
„Arena Chişinău” nu poate deschisă întrucât drumul de acces nu a fost construit, ceea ce face imposibilă darea în exploatare a proiectului. Compania care administrează complexul a acumulat  datorii de peste 3 milioane de lei, inclusiv pentru facturile pentru apă, energie electrică şi gaz. Asta deşi lucrările au fost finalizate încă în decembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 73