EXPROPRIERI PENTRU AUTOSTRADA BUZĂU-FOCȘANI

0
458

Mii de buzoieni vor primi despăgubiri importante în urma exproprierilor făcute pentru construcția Autostrăzii Buzău-Focșani, parte a Autostrăzii Moldovei, A7. Este vorba despre exproprieri de terenuri din municipiul Buzău, Vadu Paşii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat. Astfel, Primăria din Rm. Sărat va primi aproximativ 36.000 de lei pentru un teren arabil extravilan aparținând domeniului privat al municipiului. Ceva mai mulți bani, tot pentru un teren extravilan, va primi Liceul Tehnologic Victor Frunză din Rm. Sărat  – 109.000  de lei.

Cea mai mare despăgubire acordată în județul Buzău ajunge, însă, la un proprietar privat din Rm. Sărat, care va primi pentru terenul arabil deținut suma de aproximativ 747.000 de lei. Sume  mari ajung și la o societate comercială din Valea Râmnicului, care va primi circa 272.000 de lei, dar și la doi proprietari din Vadu Pașii, ale căror terenuri au fost estimate la 159.000, respectiv 132.000 de lei.

Recent, Guvernul a aprobat alocarea a peste 35 de milioane de lei pentru exproprierea imobilelor care se află pe tronsonul Buzău-Focșani. Sumele acordate în urma exproprierilor vor ajunge la peste 8.400 de proprietari din județele Buzău și Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + = 8