CIRCULAȚIA TROTINETELOR ELECTRICE, REGLEMENTATĂ ÎN MOLDOVA

0
239

Trotinetele electrice ajung, în premieră, în regulamentul circulației rutiere din Republica Moldova. Acestea vor fi conduse pe drumurile publice doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

Deplasarea va fi permisă exclusiv pe benzile destinate lor, iar în cazul în care acestea lipsesc se va putea circula doar pe străzile unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră.

Toate aceste prevederi se regăsesc în proiectul de modificare a regulamentului circulației rutiere privind reglementarea circulaţiei bicicletelor și trotinetelor electrice. Potrivit proiectului, utilizarea telefonului mobil sau a căștilor este interzisă pe trotinete, iar cei care le conduc trebuie să poarte cască de protecție și să aibă însemne reflectorizante. În caz că persoanele vor încălca aceste reguli, riscă amenzi de rând cu toţi şoferii.
Reprezentanții companiilor care oferă în chirie trotinete electrice sunt de acord cu aceste reguli. Totuși, aceștia susțin că ar trebui să fie amenajate benzi destinate pentru acest tip de transport.
Prevederile acestui proiect vor intra în vigoare după aprobarea documentului de Guvernul de la Chișinău şi publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

În acest an, pe drumurile naționale din Republica Moldova s-au produs 50 de accidente cu implicarea trotinetelor, în urma cărora o persoană a murit şi 50 au fost rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =