O AFACERE INEDITĂ: POTCOVĂRIE MOBILĂ

0
419

O potcovărie mobilă, amenajată într-o dubă de transport marfă! Este afacerea inedită „pusă pe roate” de către tânăr din județul Buzău. Atelierul mobil de potcovit cai are deja zeci de clienți din Buzău, dar și alte județe, iar cele mai multe solicitări vin de la herghelii.

Atelierul mobil al tânărului potcovar  a fost solicitat la un centru de echitație din localitatea buzoiană Cândești. Celor cinci cai folosiți la cursuri de călărie le-a venit timpul să primească noi seturi de potcoave care să le ofere confort dar în primul rând să le mențină picioarele sănătoase.

Potcovarul este ajutat de doi ucenici, echipați cu mănuși și protecții pentru picioare, confecționate din piele. Atelierul mobil are în el toate dotările necesare, inclusiv forja care încinge metalul pentru a fi mai ușor modelat. Operațiunea începe cu eliminarea potcoavelor tocite și curățarea copitelor.

În atelierul mobil al lui Cornel se găsesc potcoave pentru toate mărimile și rasele de cai. Ele sunt folosite acolo unde vechile potocave sunt atât de tocite încât nu mai pot fi recondiționate. Prețurile serviciului diferă în funcție de marimea cailor și activitățile pentru care sunt antrenați.

Buzoianul a învățat meserie la cel mai mare centru de echitație din Germania, unde a lucrat aproape un deceniu, până anul trecut. Tot acolo și-a transformat dubița în atelier mobil de potcovărie, pe care a adus-o în țară atunci când a decis să revină pentru totdeauna pe meleagurile natale. Locuiește cu familia în comuna buzoiană Cernătești, însă mai tot timpul este plecat prin țară pentru a potcovi cai de rasă.

Pentru Cornel, potcovăritul este mai mult decât o afacere pornită dintr-o meserie pe cale de dispariție. Este rodul pasiunii sale pentru cai. Iar aceeași motivație puternică o au și ucenicii săi, tineri dornici să învețe potcovăria dusă de Cornel la un nivel superior.

Deoarece sunt puține asemenea ateliere mobile în țară,  potcovăria pe patru roți a lui Cornel Irimia primește solicitări chiar și din vestul țării. Recent, au fost onorate comenzi la Cluj-Napoca și Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 51