ADRIAN PETICILĂ, CETĂȚEAN DE ONOARE AL BUZĂULUI

0
256

Municipiul Buzău are, din această lună, un nou cetățean de onoare! Este vorba despre Adrian Peticilă, un buzoian cu o carte de vizită impresionantă. Conferențiar universitar, doctor în agronomie și cercetător științific, prodecan al Facultății de Agronomie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterniară București, Adrian Peticilă a format câteva generații de ingineri și cercetători agronomi.  El a primit însemnele de Cetățean de Onoare al Municipiului Buzău în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Consiliului Local Municipal.

Adrian Peticilă, un nume extrem de respectat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterniară București, face parte din consiliul de conducere al Băncii de resurse genetice vegetale Buzău, instituție condusă de cercetătorul Costel Vânătoru.

Vizibil emoționat, Adrian Peticilă a mărturisit că, deși a părăsăit orașul natal acum mai bine de trei decenii, se mândrește că este buzoian ori de câte ori are ocazia.

Adrian Peticilă, în vârstă de 52 de ani, este absolvent al Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Horticultură. După absolvire, Adrian Peticilă a făcut studii aprofundate de Master în Horticultură, în Franța. În anul 2004, a devenit doctor în agronomie. Între anii 1999 și 2014, a urmat stagii de specializare în Marea Britanie, Italia, China şi Franţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =