PROIECTUL AEROPORTULUI CIVIL, READUS ÎN PRIM-PLAN

0
233
Foto cu caracter ilustrativ

Edilul orașului Buzău, Constantin Toma, nu renunță la unul dintre planurile sale ambițioase. Este vorba despre amenajarea unui aeroport civil în județul Buzău, în localitatea Boboc, proiect pe care primarul Buzăului a ținut să îl readucă în prim-plan, odată cu vizita la Buzău, zilele trecute, a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și a Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Edilul de Buzău a explicat de ce este nevoie de un aeroport civil regional în această zonă a țării.

Primarul Buzăului spune că deja s-au făcut demersuri ca Baza aeriană de la Boboc, acolo unde ar putea fi amenajat și aeroportul civil, să fie conectată la viitoarea autostradă A7.

Legat de modernizarea infrastructurii, primarul Buzăului a mai anunțat că din acest an, vor începe lucrările de reabilitare, cu bani europeni, a Magistralei de cale ferată 500 – București Nord – Vișcani, la granița cu Ucraina. În județul Buzău, va fi reabilitată infrastructura feroviară de la limita cu județul Prahova și până la limita cu județul Vrancea. La finalizarea lucrărilor, de la București la Suceava se va putea circula cu trenul de două ori mai rapid decât în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 25