ATENȚIE LA RĂCELI, ÎN DEBUTUL ANULUI ȘCOLAR

0
213

Cei mai mulți copii din Rm Sărat s-au reîntors la școală fără probleme medicale. Dovadă numărul cazurile de infecții respiratorii în rândul copiilor, care este mai mic față de anii trecuți. În contextul pandemiei cu Sars-Cov-2 și al apropierii sezonului gripal, specialiștii recomandă respectarea normelor de igienă individuală și colectivă pentru elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ.

Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, medicii recomandă spălarea frecventă a mâinilor sau dezinfecția lor ori de câte ori e necesar. De asemenea, pentru reducerea transmiterii virusurilor respiratorii se impune aerisirea frecventă a sălilor de clasă, dar și curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor. Purtarea măștii de protecție este recomandată în spațiile închise aglomerate, slab ventilate.

Specialiștii afirmă că este necesară realizarea zilnică, la prima oră de curs, de către cadrul didactic, a unei inspecții vizuale a elevilor, cu scopul identificării unor eventuale semne de boală. Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii desfășoară activități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =