SOBELE CU LEMNE, DIN NOU LA MODĂ

0
288

Soba cu lemne revine la modă! Nu este o glumă! Din ce în ce mai mulți români își fac cel puțin o sobă de teracotă în locuință, chiar dacă au deja încălzire centralizată. Ei vor astfel să fie siguri că vor avea cu ce se încălzi la iarnă, dacă facturile devin de neplătit! Jumătate dintre comenzile sobarilor vin de la astfel de clienți care doresc sursă alternativă de încălzire.

Doi dintre cei mai pricepuți constructori de sobe de teracotă din zona Buzăului au de onorat câte o comandă pe zi, de la gospodari din toate comunele de la șes. Șeful echipei spune că volumul de muncă a crescut foarte mult în ultima vreme. Asta, mai ales că pe lista de așteptare s-au înscris și gospodari din localitățile în care există rețele de gaze. Aceștia își construiesc sobe de teracotă pentru a face economie.

Gospodarii și-au făcut deja provizii suficiente de lemne. Au scăpat de griji pentru la iarnă, spun ei, deoarece sobele pot fi încălzite, la nevoie, cu lemne dintre cele mai ieftine, aduse de la pădure.

Sobarii din zona rurală a Buzăului au de lucru continuu, până la iarnă. Clienții acestora au de așteptat și o lună de zile până să le fie onorate comenzile.

Între 3.000 și 5.000 de lei costă zidirea unei sobe de teracotă, sumă care include plata muncitorilor și materia primă. Lucrarea durează cel mult 12 ore, în funcție de complexitatea și materialele folosite la confecționarea sobei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =