GRINDINĂ CÂT OUL DE GĂINĂ

0
267

A fost urgie, ieri seară, în localitatea Poșta Câlnău, din județul Buzău. În satul Călugăreni, gheața căzută din cer a fost cât oul de găină și a produs pagube uriașe. Zeci de autoturisme au fost lovite de grindină, multe dintre ele rămânând fără parbrize. Fenomenul meteo a fost atât de intens încât a avariat chiar și fațadele caselor.

Localnicii povestesc cum, la un moment dat, cerul s-a întunecat și apoi furtuna s-a dezlănțuit. Bucăți mari de gheață s-au prăvălit din cer și au lovit cu forță case, mașini și copaci. Localitățile de câmpie ale județului Buzău au fost, ieri seară, sub avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii. Au fost semnalate fenomene meteo extreme, precum vijelii puternice, căderi de grindină și cantități importante de apă.

De-a lungul nopți au fost emise mai multe avertizări RO ALERT, ultima dintre ele fiind de cod roșu de ploi abundente, însemnate cantitativ, precum și vijelie, dar în anumnite zone ale județului Buzău, avertizarea cetățenilor a venit chiar în momentul producerii fenonemelor extreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 35