CODURI POȘTALE UNICE PENTRU ROMÂNI

0
230

Poșta Română intenționează să implementeze coduri poștale unice pentru fiecare persoană. Dacă în prezent codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, străzi sau cartiere, cei de la Poștă se gândesc că acest pas digital este unul modern, cu numeroase avantaje. Potrivit directorului institutiei, Valentin Ştefan, codul poştal pe persoană va permite clienţilor să beneficieze de toate serviciile companiei fără să mai fie nevoie să treacă prin acea birocrație.

De la folosirea cardului de identitate, la oferirea de anumite date. Nu va mai trebui să scaneze datele, ci va scana doar cardul care va fi  fizic sau  pe telefon.  Momentan, totul este în fază de testare. Poşta Română vrea să implementeze şi cutii poştale digitale care să le permită oamenilor să ridice coletele fără a mai depinde de programul de lucru al oficiilor poştale sau de programul poștașilor.

Proiectul este deja în curs de derulare. Primele cutii poștale digitale au apărut deja în câteva locații și urmează ca Poșta Română să mai achiziționeze 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale. Valoarea proiectului este de 100 milioane de lei şi ar trebui implementat până la finalul anului viitor.

Potrivit directorului Poștei Române un serviciu poștal modern trebuie să fie rapid, convenabil și adaptat la nevoile şi cerinţele clientilor.Românii obişnuiţi cu realitatea oficiilor poştale sunt de părere că planurile companiei  sunt momentan de domeniul fantasticului.

Sindicaliştii îl contrazic şi ei pe şeful Poştei Române. Ei spun ca, în prezent compania nu beneficiază de servere de mare capacitate şi de mare performanţă și că este un serviciu de nişă. Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, și este una dintre cele mai ineficiente companii din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =