LA MARE, CU PREȚURI REDUSE

0
219
Sursa foto: Arhivă

Cine nu a ajuns în vârf de sezon estival la mare, o poate face, la prețuri mai mici, de la sfârșitul lunii august, prin programul social ,,Litoralul pentru toţi”. Ediţia cu numărul 41 începe în data de 28 august şi va dura până la finalul sezonului. Reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc  spun că prețurile vor fi cu până la 75 % mai mici decât cele din vârf de sezon, iar tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 35 de lei de persoană.

Până în prezent şi-au anunţat participarea 27 hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc, dar până la data la care se va da startul programului, se  estimează că se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri ce vor pune la dispoziţia turiştilor un număr de circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.  Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopţi de cazare.

Pentru că anul acesta școala începe mai devreme, pe 5 septembrie, cel mai probabil, familiile cu copii vor beneficia  de program doar în prima săptămână- între 28 august și 4 septembrie, însă și după această dată sunt așteptate celelalte categorii de turiști, tineri sau pensionari,  cei care au timp disponibil,  nu au copii la școală  și care vor să se bucure de câteva zile de plaja.

Meteorologii anunță că  și în luna septembrie vremea va fi însorită și călduroasă. Programul Litoralul pentru Toți este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism.

Anul acesta, în plin sezon estival, o familie cu 2 copii a plătit pentru un sejur de o săptămână la mare,  în medie 4000 de lei, pentru cazare și masă. Stațiunea Eforie Nord s-a aflat în topul preferințelor turiștilor, urmată de Mamaia și apoi de stațiunile din sudul litoralului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 47