NUMĂR RECORD DE SESIZĂRI LA „TELEFONUL COPILULUI”

0
289

Record de sesizări în acest an, la Buzău, la numărul unic 119, înființat, în acest an, în cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului. La acest număr pot suna copiii care se simt abuzați fizic sau emoțional, dar și persoanele care au cunoștință despre situații în care minorii sunt abuzați în orice fel. În primele șase luni ale anului, în județul Buzău, au fost înregistrate peste 500 de sesizări privind abuzuri împotriva copiilor.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău consideră însă că, numărul tot mai mari de sesizări la Telefonul Copilului nu înseamnă neapărat că sunt mai multe cazuri de copii abuzați fizic sau emoțional, ci că situația este determinată de accesabilitatea tot mai ridicată a acestui serviciu.

Telefonul Copilului 119 este operat de către consilierii Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În toate aceste instituţii a fost amenajat, de către specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale, câte un birou cu operatori call-center, care funcţionează 24 de ore din 24.

Principalele probleme semnalate de copiii şi adulţii care au apelat numărul 119 vizează abuzul fizic şi emoţional, abuzul sexual, neglijarea, bullyingul şi cerşetoria. La acestea se adaugă o serie de sesizări sau solicitări de informaţii în legătură cu diferite drepturi ale copiilor: tutelă, eliberarea actelor de identitate, dreptul la pensie alimentară sau alocaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 40