UNII CÂȘTIGĂ, ALȚII PIERD

0
278

Rectificarea bugetară pregătită de Guvernva fi pusă în transparenţă de către Ministerul Finanţelor în cursul acestei săptămâni. Potrivit surselor guvernamentale, rectificarea din această lună va aduce pierderi de peste 1 miliard de lei pentru unele ministere.
Față de propunerile inițiale, spun sursele citate, Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Interne și Ministerul Transporturilor vor suferi „ajustări în minus” de cel puțin 1 miliard de lei fiecare. De asemenea, va pierde fonduri la rectificare și Ministerul Mediului, aproximativ 500 de milioane de lei.

Inclusiv Ministerul Finanțelor va suferi o tăiere de fonduri de circa 700 de milioane de lei. La polul opus, Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului ar urma să primească alocări suplimentare care se ridică la 1,5 miliarde de lei. Potrivit surselor citate, bani în plus la rectificare vor mai merge spre Ministerul Agriculturii, Ministerul Justiției și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Momentan nu se va interveni la bugetele Ministerului Apărării și Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =