SFATURI PENTRU A REDUCE CONSUMUL DE CARBURANȚI

0
375

După ce în ultimele luni prețul carburanților au tot crescut, tot mai mulți oameni au realizat că nu își mai permit să își alimenteze mașinile nici măcar pentru a merge la serviciu.Iată ce pot face șoferii pentru a reduce sumele cheltuite pe combustibil:

Mergi pe jos, mergi cu bicicleta, aleargă

Este necesar să conduci? Ia în considerare mersul pe jos sau cu bicicleta, în locul excursiilor scurte cu mașina. Pe lângă efectul benefic pe care îl va avea asupra portofelului tău, este o soluție excelentă și pentru sănătatea ta și a planetei, în contextul crizei climatice.

Evită folosirea aerului condiționat

Dacă chiar trebuie să conduci, încearcă să nu folosești aerul condiționat sau încălzirea, întrucât consumă combustibil.

Condu cât mai lin posibil

Condusul cât mai lin posibil va maximiza eficiența consumului de combustibil a mașinii. Accelerează ușor – și mai important, evită vitezele excesive și frânările puternice. Cele mai multe borduri de mașină arată acum MPG-ul. Îți poți stabili obiective săptămânale pentru a încerca să îl ridici. Dacă o faci, ține cont: multe mașini au cea mai mare eficiență atunci când sunt conduse între 72 și 80 de kilometri pe oră.

Călătoriile dus-întors sunt mai bune  

Motoarele calde sunt mai eficiente decât cele reci, așa că a face o singură călătorie dus-întors este mai bună pentru eficiența consumului de combustibil decât mai multe călătorii scurte, chiar dacă kilometrajul ar putea fi același.

Îndepărtează greutatea suplimentară din interior

Scapă de dezordinea din mașină. Greutatea suplimentară înseamnă că este nevoie de mai mult combustibil pentru a alimenta vehiculul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =