IDEI PENTRU UN MIC DEJUN SĂNĂTOS

0
284

Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă, din păcate, nu întotdeauna suntem atenți la fiecare aliment. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

La ce oră este bine să iei micul dejun?

Pe lângă tipul de alimentație pe care alegi să îl consumi, sunt extrem de importante și orele la care mănânci. Micul dejun este masa ce trebuie luată între orele 7 și 9 dimineața, pentru ca organismul să aibă suficient timp la dispoziție să asimileze nutrienții până la următoarea masă, cea de prânz.

Ce să mănânci la micul dejun

Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul pe care-l conțin scade colesterolul, ei sunt bogați în minerale. Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece: îmbunătățesc digestia și accelerează metabolismul. Cerealele la micul dejun sunt recomandate deoarece asigură un aport important de vitamine, nutrienți și fibre. Fibrele din cerealele integrale sunt substanțele care te ajută să ai o digestie ușoară și normală. De asemenea, consumul regulat de fibre poate ajuta la un nivel normal al zahărului în sânge, precum și un nivel de colesterol scăzut.

 Ce nu este recomandat

Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale. Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea. Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită. Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau bame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 81