SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE PENTRU PRIMĂRIA BUZĂU

0
289

Se anunță vești nu tocmai bune pentru Primăria Buzău. Potrivit primelor date ale Recensământului Populației și Locuințelor, municipiul Buzău ar avea o populație stabilă sub 100.000 de locuitori, prag despre care edilul Constantin Toma spunea că este foarte important de trecut, pentru a nu fi afectate viitoarele investiții cu fonduri europene.

Plecările masive în străinătate și sporul natural constant negativ înregistrat în ultimii 10 ani au făcut ca numărul locuitorilor din municipiul Buzău să scadă permanent. Reprezentanții Direcției de Statistică Buzău au identificat și o altă cauză care ar fi dus la depopularea municipiului reședință de județ.

La Recensământul General al Populației și Locuințelor din 2011, municipiul Buzău avea 115.494 de locuitori, fiind al 18-lea oraș ca populație din România. Până când vom afla rezultatele finale ale recensământului, mai avem însă mult de așteptat. Institutul Național de Statistică a anunțat că datele complete şi finale vor fi făcute publice de abia la finalul anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 21