CONCURS PENTRU ELEVI

0
376

Elevi din ciclul gimnazial de la mai multe școli din Râmnicu Sărat vor participa la un concurs cu teme religioase: “Maica Domnului, rugătoarea noastră”. Concursul, organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, se desfășoară în Postul Adormirii Maicii Domnului și își propune să motiveze cât mai mulți tineri să aprofundeze aspecte din viața Fecioarei Maria și rolul Său în istoria mântuirii oamenilor. Concursul cuprinde o secțiune literară, artistică, una de interpretare și secțiunea de învățătura despre Maica Domnului.

Grupul de copii care reprezintă Protoieria Râmnicu Sărat la acest concurs este coordonat de preotul Florentin Baciu și profesoara Viorica Țârdeanu. Coordonatorii elevilor din Râmnicu Sărat doresc ca acest concurs să aducă un plus de speranță și lumină în viața celor mici și a familiilor acestora.

Postul Adormirii Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante din calendarul creștin, a început pe 1 august şi are o durată de două săptămâni. Adormirea Maicii Domnului sau ”Paştile verii“ reprezintă cea mai importantă sărbătoare închinată Sfintei Maria, iar atmosfera este una pascală, cu bucurie şi speranţă, în biserici citindu-se rugăciuni speciale şi cântându-se în ajun Prohodul, la fel ca şi în Vinerea Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 70