REDUCEREA TEMPERATURII LOCUINȚEI, FĂRĂ AER CONDIȚIONAT!

0
327

Folosirea aerului condiționat pentru răcorirea locuinței în timpul verii poate fi o soluție temporară de dobândire a confortului termic, însă, presupune o serie de riscuri importante pentru sănătate. Iată câteva metode alternative de reducere a temperaturii locuinței pe vreme caniculară, care să nu includă utilizarea unui aparat de aer condiționat!

Izolarea locuinței în timpul zilei

O prima măsură utilă în menținerea unui climat plăcut în casă este izolarea locuinței pe timpul zilei, astfel încât aerul cald de afară să nu poată pătrundă în interior. În acest sens, este necesară închiderea ferestrelor și acoperirea lor cu draperii și jaluzele pentru blocarea razelor de soare, care creează un efect de seră atunci când penetrează geamul și reflectă lumina.

Așezarea ghivecelor de plante în dreptul ferestrelor

O altă cale excelentă de răcorire a casei pe vreme caniculară este așezarea plantelor în dreptul ferestrelor însorite, în special arbuști de apartament înalți, care absorb o bună parte din energia solară. Plantele au și rolul de a puri- fica aerul din interior, oxigenându-l și eliminând substanțele chimice no- cive din compoziția acestuia.

Reflectarea căldurii în exterior

O altă cale de a menține o temperatura optimă în locuință este montarea de folii reflectorizante speciale, care împiedică razele de soare să ajungă în interior, reflectându-le în afară.

Poziționarea unui cearceaf umed în dreptul ferestrelor

Aerul cald care pătrunde de afară în locuința poate fi filtrat printr-o metodă deloc costisitoare – umezirea unui cearșaf cu apă foarte rece și poziționarea lui în dreptul curenților de aer. Temperatura interioară se va reduce sesizabil, iar aerul inspirat va fi mai bine gestionat de plămâni.

Folosirea corectă a ventilatorului

Un ventilator de camera poate fi eficient în reducerea disconfortului provocat de căldură din interior, dacă este folosit în mod corect. În primul rând, ventilația trebuie să acționeze de sus în jos, deoarece aerul cald are o densitate mai mică decât cel rece, așadar se ridică spre tavan (la nivelul podelei, temperaturile sunt întotdeauna mai scăzute).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 72